Hofjeswandeling Leiden met Gids

Hofjes in Leiden ontdekken? Ze liggen verscholen in de oude stad en zijn van de straat af vaak niets eens te zien; de Leidse Hofjes! Maar onze gidsen kennen ze allemaal en laten u graag kennis maken met de verborgen schatten van onze stad.

gids-leiden-pieterskerkplein-300x200 gids-nonnenbrug-300x200

Leiden Hofjeswandeling; beleef intiem Leiden!

Leiden kent maar liefst 35 hofjes, verstilde plekjes waar het drukke stadsverkeer buiten de poorten wordt gehouden en de tijd nauwelijks vat op lijkt te hebben. Tijdens de hofjeswandeling doet u onder meer het Loridanshofje, het Eva van Hoogeveenhofje, het Jean Pesijnhofje, het Samuel de Zeehofje en het Sint Anna Aalmoeshuis aan. U komt alles te weten over het ontstaan en de geschiedenis van deze hofjes. Zo zal u te weten komen waarom hofjes vooral door alleenstaande, arme, oudere vrouwen bewoond werden en hoe het leven er in zo’n hofje aan toeging.

Personen: Tot 17 personen per gids
Tijdsduur: 1,5 uur
Prijzen: € 92,50 excl. btw (112 incl. btw)
Tijden: Elk gewenst tijdstip
Locatie: Vanaf elke locatie in centrum
Begeleiding: Professionele gids
Talen: Nederlands, Duits en Engels
Vragen over de Hofjeswandeling?:Vul het formulier hieronder in. Mail ons op leiden@leiden-info.com of bel: 06-4296 9919

Vrijblijvende offerte aanvragen


Over uw gids bij deze hofjeswandeling
Elk van onze gidsen heeft zijn eigen specialisme; de hofjes in Leiden zijn zo een specialiteit, deze wandeling wordt dus meestal door dezelfde gids gedaan. Onze “Hofjesgids” over de hofjesrondleiding: “Ik hou van de levendigheid en historie van de stad maar soms heb je ook behoefte aan rust. Dit alles vind ik in de hofjes, ze zijn eeuwenoud, een oase van rust maar nooit doods”.

Andere thema’s: Ontdek Leiden Stadswandeling | Fietsen met gids

BeoordelingenName
Rating