Glazen Huis Leiden Locatie

In 2011 staat het 3 FM Serious Request Glazen Huis in Leiden. Op de Beestenmarkt om precies te zijn. Op deze pagina vindt u alle informatie over de Beestenmarkt in Leiden. Compleet met omgevingsinformatie en bereikbaarheid van de Glazen Huis Locatie.

Klik hier voor Webcam Glazen Huis

Plattegrond Glazen Huis Leiden

plattegrond glazen huis leiden
[bingMap location=”Beestenmarkt, 2312 Leiden, Netherlands” zoom=”15″ width=”300″ height=”300″]

De Beestenmarkt.

De Beestenmarkt is het grootste plein binnen de Leidse stadsmuren. Zoals de naam al aangeeft werd hier vroeger vee verhandeld. Dit gebeurde tot 1970 toen de veehandel werd verplaatst naar de Groenoordhallen. Het plein wordt ingeklemd door de Steenstraat en het water van de Oude Vest. Aan de Steenstraat bevinden zich een aantal geliefde restaurants zoals Asian Palace en Pannekoekenrestaurant Van Dam. Even verderop staat Bioscoop Lido. Aan de Beestenmarkt zelf is het Mayflower Hotel  en het Rembrandt Hotel gevestigd.

Omgeving Beestenmarkt, Glazen Huis Leiden Locatie.

Wanneer u het plein afloopt en de brug overgaat loopt u de Haarlemmerstraat in, de winkelstraat van Leiden. Halverwege de Haarlemmerstraat staat de Hartebrugkerk. Als u hier naar rechts loopt (tegenover de kerk) heeft u vanaf de brug uitzicht op het terras van Annie’s verjaardag waar ze altijd in zijn voor een feestje.

Bereikbaarheid Beestenmarkt.

Centraal Station Leiden + Busstation Leiden

Wanneer u bioscoop Lido aan uw linkerkant houdt en u de Steenstraat uit loopt gaat deze over in de Stationstraat en komt u uit bij het Centraal station Leiden. Leiden Centraal is aangesloten op het nachtnet en van hieruit vertrekken treinen met bestemming Amsterdam / Rotterdam / Utrecht / Gouda. Voor het centraal station bevindt zich het busstation met bussen die de gehele regio aandoen. Vanaf de Beestenmarkt bent u in 5 minuten lopen op het Centraal Station.
Zie hier een overzicht van alle trein- en buslijnen.

Auto

Leiden kent een groot aantal parkeergarages en parkeerterreinen: zie parkeren Leiden. Het wordt echter sterk afgeraden om met de auto de Glazen Huis locatie te bezoeken.

Hotels

Leiden kent zo’n 15 hotels waarvan de meeste in de binnenstad liggen. Op de Leiden Hotels pagina staat een uitgebreid overzicht van hotels in Leiden met beschrijving van hun ligging.

Banken

Daar staat u dan bij Serious Request 2011 in het centrum van Leiden… zonder geld! Dan moet u pinnen en pinautomaten zijn er genoeg in Leiden. De dichtstbijzijnde pinautomaat ligt tegenover de Beestenmarkt aan de prinsessekade. Voorts zijn er aantal pinautomaten in het Centraal Station beschikbaar (ING en ABN AMRO). In de Breestraat bevindt zich de ABN Amro bank met pinautomaat. De Breestraat bereikt u door bovengenoemde Blauwpoortsbrug over te steken en vervolgens rechts af te slaan. Op de kruising (met de grote stenen bank) gaat u naar links; u heeft de Breestraat bereikt. In het midden van de Haarlemmerstraat bevindt zich ook een pinautomaat (deze is overigens vaak defect).

Supermarkt Leiden

Super de Boer Leiden aan de Stationsstraat is de dichtstbijzijnde Supermarkt. Voor de liefhebbers van biologische voedingsmiddelen is de biologische supermarkt Puur aan de Breestraat een aanrader (5 minuten lopen). Wie de Breestraat verder afloopt komt bij de Hoogvliet terecht. Schuin tegenover de Hoogvliet Leiden is de Aldi Leiden supermarkt gelegen.

Restaurants Leiden

De Beestenmarkt kent een grote verscheidenheid aan restaurants; van chique restaurants tot snacktenten. Zo ligt gelijk achter de Beestenmarkt het visrestaurant het Krabbetje (erg klein, dus tijdig reserveren!). Aan de overkant van het water van de Beestenmarkt, dit is de Turfmarkt, vindt u sushirestaurant Shabu Shabu Leiden en Grieks Restaurant Rhodos. Voor een compleet overzicht: Restaurants in Leiden en Cafes in Leiden.

Ziekenhuis Leiden

Het LUMC en het Diaconessenziekenhuis liggen beide op 10 minuten lopen van het Glazen Huis Leiden af. Wanneer u naar het station loopt en deze doorkruist komt u bij de achteruitgang, vandaar ziet u het grote LUMC (voorheen AZL) complex liggen.

BeoordelingenName
Rating
Beoordelingen

3 Oktober

3 october taptoe

Tijdens de drie oktober feesten vieren de Leidenaren dat ze in 1574 zijn bevrijd door de heldhaftige geuzen. Een groot deel van de toenmalige bevolking...lees meer

Open Monumentendag Leiden

Open Monumentendag Leiden

Open Monumentendag Leiden 2014Za. 13 en Zo. 14 September Ga op ontdekkingsreis in eigen stad tijdens...lees meer

Lakenfeesten

lakenfeesten

De Lakenfeesten horen bij Leiden, zoals Prinsjesdag bij Den Haag. De Lakenfeesten worden gehouden aan het begin van de maand Juli. De feesten hebben...lees meer

Museumnacht

museumnacht-leiden

Museumnacht Leiden Op zaterdag 17 mei is het weer museumnacht in Leiden! Breng een bezoek aan één ...lees meer

Glazen huis Leiden

glazen-huis-leiden

In 2011 kwam 3 FM Serious Request, de inzamelingsactie voor het Rode Kruis, naar Leiden toe. 6 dagen lang werden de radio DJ's in het glazen huis opgesloten...lees meer

Leiden Culinair

leiden-culinair

Leiden wordt al jaren gesierd door een roemruchtig verleden, prachtige gebouwen en vele tradities. Aan die lijst van tradities konden we de laatste twee...lees meer

Rapenburg Concert

rapenburg-concert

De mooiste gracht van Europa verlicht door klassieke straatverlichting terwijl bands uit binnen en buitenland zorgen voor een spetterend muzikaal optreden...lees meer

Leiden Marathon

leiden-marathon

Leiden Marathon 1991 was het jaar waarin de Marathon van Leiden het levenslicht zag, 42.195 meter mo...lees meer

Koningsdag Leiden

koninginnedag-leiden

Koningsdag Leiden Koningsdag in Leiden. Koningsdag Leiden 2014: Klik hier voor Programma Koningsdag ...lees meer

Werfpop

werfpop

Werfpop Leiden Werfpop is een begrip in Leiden en omstreken, dit zinderende muziekfestival met bands...lees meer

Bierfestival

bierfestival-leiden-klein

Bierfestival Leiden Locatie: Hooglandse Kerk Plein Tijden: 14:00 – 21:00 Prijzen: Gratis toega...lees meer