Thema Glazen Huis 2011

Glazen Huis Goede Doel 2011: Hulp aan oorlogmoeders

Op 7 Juni heeft Eric Corton bekend gemaakt dat het doel voor het Glazen Huis van 2011 zal zijn het ondersteunen van moeders in oorlogsgebieden. In deze oorlogsgebieden hebben veel vrouwen hun echtgenoot verloren en staan er dan alleen voor: zowel het opvoeden van de kinderen als het verdienen van de kost komt dan voor hun rekening. Daarnaast worden ze soms misbruikt waardoor ze op de vlucht slaan.

Miljoen moeders slachtoffer door oorlogsgeweld

Momenteel zijn er wereldwijd 35 landen waar moeders een groot risico lopen beschadigd te raken door oorlogen of de directe gevolgen hiervan. Deze moeders staan er alleen voor en moeten voor alle taken opdraaien. Daarbij hebben zijn ze zelf vaak emotioneel beschadigd, voor hun eigen problemen is al helemaal geen oog. Toch zijn de moeders de spil van het gezin, vallen zijn weg leidt dit tot ontwrichting van het gezin.

Het Rode Kruis helpt Oorlogsmoeders

Het Rode Kruis biedt deze moeders onderdak, voedsel, gezondheidszorg en psychologische hulp om hun oorlogstrauma’s (gedeeltelijk) te verwerken. Daarnaast leert het Rode Kruis de moeders om zelf voor hun bestaan te zorgen door middel van opleidingen. Iedereen wordt opgeroepen om het Rode Kruis te steunen in haar actie en in grote getale naar Leiden te komen, zelf een actie op te zetten en vooral een plaatje aan te vragen tijdens Serious Request.

Beoordelingen


Name
Rating
Beoordelingen

Settings tab