Rapenburg Concert

Rapenburg concert, genieten aan de gracht!

De mooiste gracht van Europa verlicht door klassieke straatverlichting terwijl bands uit binnen en buitenland zorgen voor een spetterend muzikaal optreden dat is het Rapenburg concert. Voor liefhebbers is het een enerverend concert aan het einde van de zomer in de Leidse binnenstad. Een reuzegezellig evenement waarbij veel bezoekers het muziekfestival vanaf de grachten in boten en vanaf de wal volgen onder het genot van een koud biertje.

Het Rapenburg Concert vindt plaats tussen de Nonnenbrug en de Doelenbrug. Het podium van het Rapenburg Concert bestaat uit een schuit van 19 meter lang en 4 meter breed. Op de kant staan allerlei drankententje en cateringkraampjes die het publiek van het Rapenburg Concert op hun wenken bedienen. Het bezoekende publiek kan gratis genieten van live optredens van bekende en minder bekende artiesten. Het Rapenburg Concert is voor Leidse begrippen een kleinschalig evenement met enkele duizenden bezoekers, maar daarom wel intiem, knus en uniek in Leiden. In 2012 zal het Rapenburg concert voor het eerst slechts 1 dag duren in plaats van 3 dagen.

Het Rapenburg Concert als promotie voor Leiden

Het Rapenburg Concert is een niet op zichzelf staand evenement maar een podium waar de meest aansprekende punten van Leiden aan het publiek worden gepresenteerd. Dit gebeurd op een ongedwongen, maar interactieve manier tussen de live optredens van het Rapenburg Concert door. Het publiek wordt bijvoorbeeld regelmatig betrokken bij de aankondiging van evenementenof door herinneringen op te halen. Daarnaast worden speciale activiteiten tijdens het Rapenburg Concert georganiseerd in en om historische panden om de Leidse geschiedenis te benadrukken en wat er te doen is in Leiden. U kunt hierbij denken aan toneelspel, zang en lezingen in het kader van het Rapenburg Concert.

Vaste volgorde concert

De programmering van het Rapenburg Concert heeft ieder jaar een duidelijke lijn. Het Rapenburg Concert vindt altijd plaats in het laatste weekeinde van Augustus. Het Rapenburg Concert richt zijn pijlen op de Jazz muziek.

Toekomstige edities van het Rapenburg Concert

De organisatie van het Rapenburg Concert streeft ernaar dat het concert een breed gedragen evenement wordt in de Leidse binnenstad. Niet alleen op het gebied van sponsors en gemeentesteun verwacht het comité van het Rapenburg Concert te kunnen groeien, maar ook in het bezoekersaantal en in diversiteit aan activiteiten die het programma van het Rapenburg Concert bepalen. Het rapenburg Concert bestaat nu 10 jaar en is daarmee een relatief jong evenement maar wel één dat zich elk jaar steeds verder ontwikkeld. Het Rapenburg Concert wordt gezien als het laatste evenement in Leiden in de zomer en geldt als doorgeefluik en vertegenwoordiging van de stad Leiden en haar bijzonderheden, tradities en gebruiken. Ieder jaar wordt het programma van het Rapenburg concert verder uitgebreid.

Beoordelingen


Name
Rating
Beoordelingen

Settings tab