Rijksmuseum Volkenkunde

Openingstijden en Prijzen Volkenkunde

Het Rijksmuseum voor Volkenkunde in Leiden is een onderscheidend museum. Na een langdurige renovatie is het Rijksmuseum Volkenkunde vanaf het voorjaar van 2013 weer volledig bereikbaar en mooier dan ooit.

Naast de uitgebreide collecties aan allerlei fraaie vondsten van befaamde beschavingen zijn het ook de demonstraties, lezingen, workshops en optredens, evenementen wat het Museum Volkenkunde zo uniek maakt. Het Rijksmuseum Volkenkunde Leiden is een museum dat zich bezighoudt met het tentoonstellen van volkeren over de gehele wereld. Dit doet het Museum Volkenkunde op een afwisselende en interactieve wijze waardoor Volkenkunde heel geschikt is om met kinderen te bezoeken.

Zo zijn er in een apart gedeelte van het museum vaak workshops waar kinderen aan deel kunnen nemen en wordt er ook veel geknutseld. Er worden bijvoorbeeld indianentooien gemaakt voor kinderen bij een tentoonstelling over indianenvolkeren. Daarnaast worden er regelmatig workshops en opvoeringen voor volwassenen verzorgd zoals Balinees dansen, een Japanse theeceremonie en het leren bespelen van een Siku, een bamboefluit. Kortom voor ieder heeft het Museum Volkenkunde wat te bieden. Houdt u er echter wel rekening mee dat het Museum Volkenkunde voor workshops vaak eisen stelt aan een minimale groepsgrootte en dat zij hiervoor een extra tarief in rekening brengt afhankelijk van de activiteit.

Permanente voorstelling in het Rijksmuseum Volkenkunde Leiden

Het Museum Volkenkunde heeft een vaste voorstelling waarin de bezoeker een interessante rondreis over de aarde maakt. Ieder continent zal worden vereerd met een bezoek. In Volkenkunde Leiden leert u zowel iets over de uitingen van beschavingen als over de achtergrond van deze beschavingen, zoals in welk werelddeel ze zich begaven, hoe het klimaat daar was en hoe bepaalde rituelen en gebruiken zich gevormd hebben.

Tijdelijke tentoonstellingen in het Museum Volkenkunde in Leiden

Naast de vaste tentoonstelling biedt het Museum Volkenkunde één of meerdere tijdelijke tentoonstellingen aan zoals de galerijvoorstellingen met daarin onderwerpen die inspringen op de actualiteit. Het is knap hoe het Museum Volkenkunde er in slaagt om van ieder omvangrijke bevolkingsgroep ter wereld de belangrijkste punten telkens weer zo naar voren te brengen dat het voor vrijwel iedere bezoeker een waar feest is om naar te kijken. Het Volkenkunde is hierdoor een internationaal gerenommeerd museum, dat kan putten uit een ware schat aan informatie in samenwerking met de Universiteit Leiden.

Educatie en recreatie gaan hand in hand in Museum Volkenkunde Leiden

Het Volkenkunde Leiden is bij uitstek geschikt om iets te leren over de verscheidenheid aan mensen over de wereld. Welke overeenkomsten mensen hebben, maar ook waarin ze verschillen en hoe dat zo is gegroeid. Het Museum Volkenkunde Leiden heeft naast een recreatief karakter ook een educatief karakter wat het voor zowel het basis onderwijs als het voortgezet onderwijs een zeer aantrekkelijk museum maakt. Het museum Volkenkunde voorziet in iedere leeftijdsgroep van groepsrondleidingen en activiteiten. Daarnaast werkt het Museum Volkenkunde nauw samen met Universiteit Leiden. Zo worden vaak vondsten, gedaan door studenten archeologie, tentoongesteld in het Museum Volkenkunde.

Ligging en bereikbaarheid Museum voor Volkenkunde

Volkenkunde is gelegen in het centrum van Leiden aan de Steenstraat nummer 1. De bereikbaarheid van het museum is prima, meerdere lijnbussen stoppen voor de deur. Daarnaast stoppen de busjes van het Haagweg parkeerplan ook bij het museum. Indien u van buiten Leiden komt dan kunt u de trein nemen. Het centraal station van Leiden ligt op een steenworp afstand van het Museum Volkenkunde dat u binnen slechts enkele minuten te voet kunt afleggen. Mocht u met de auto willen komen kunt u deze aan de overkant van het museum kwijt op het parkeerterrein aan de Morssingel.

Openingstijden en Toegangsprijzen Museum Volkenkunde

Adres Museum Volkenkunde: Steenstraat 1, 2312 BS Leiden, Telefoon nummer 071 516 8800.

  • Dinsdag t/m zondag en feestdagen 10.00-17.00 uur.
  • Volwassenen €11,00, Jeugd 13 t/m 18 jaar, CJP en 65+ € 8,00
    Kinderen tot en met 12 jaar €5. Museumkaart houders hebben gratis toegang.
  • Groepen groter dan 10 personen p.p. € 8,00.
    Studenten Universiteit Leiden, studenten Hogeschool Leiden, ICOM leden, leden Vereniging Rembrandt, vrienden van Museum Volkenkunde Leiden, vrienden van het Tropenmuseum Amsterdam, vrienden van het Afrika museum Berg en Dal, vrienden van het Museon Den Haag hebben bij de vaste tentoonstellingen gratis toegang.
  • Entree tijdelijke tentoonstelling € 1,00,
  • Website: Museum Volkenkunde
Beoordelingen


Name
Rating
Beoordelingen

Settings tab