Naturalis Leiden

Klik hier voor Openingstijden Naturalis

Nationaal Natuurhistorisch Museum Leiden

Het Naturalis Museum in Leiden is het Nationaal Natuurhistorisch Museum. Indien u nog niet eerder in het Naturalis Leiden bent geweest zult u zich ongetwijfeld afvragen of een dergelijk museum met allerlei fossielen niet een beetje stoffig is. Niets is minder waar! Dit blijkt al wanneer u uit de verte het hoge moderne onderkomen van het museum ziet. Stoffig is Naturlis allerminst want de wetenschappers van het museum halen regelmatig het nieuws als er een nieuw dier ontdekt is of wanneer er een walvis is aangespoeld. Met allerlei workshops, gericht op verschillende leeftijdsgroepen, tijdelijke en permanente tentoonstellingen, een onderzoeksafdeling, een bibliotheek en vele andere activiteiten en voorzieningen is Naturalis een levendig en intrigerend museum.

Permanente tentoonstelling in Naturalis Leiden

Museum Naturalis heeft een permanente tentoonstelling, die zij heeft opgesplitst in verschillende onderdelen die allen samenhangen met de aarde en het leven op aarde. Naturalis Leiden hanteert de opvatting dat de aarde en het leven op aarde een systeem is die continu in wisselwerking staat met elkaar. Het verhaal achter hoe dit systeem nu precies in werking treedt vormt de basis van de permanente tentoonstelling in Museum Naturalis.

Thema Aarde als kernonderdeel van de permanente expositie in Naturalis

Om de ontwikkeling van de miljoenen jaren die de aarde heeft doorgemaakt inzichtelijk te maken heeft Museum Naturalis een reusachtige aardbol van vier meter doorsnee gefabriceerd. Deze aardbol is uitermate realistisch doordat Naturalis Leiden gebruik heeft gemaakt van satellietopnamen om het aardoppervlak te reconstrueren. Op deze aardbol verschuiven de continenten, zijn er aardbevingen en vulkaanuitbarstingen en is ziet u de vorming van nieuwe bergen in werking.

Tijdelijke voorstellingen in museum Naturalis

De tijdelijke voorstellingen zijn verdiepingen op één van de vaste onderwerpen. Op de grote spandoeken op de gevel van het museum kunt u altijd zien welke tentoonstelling te bezoeken valt.

Educatie in Naturalis!

Op elk niveau en voor elke leeftijdscategorie heeft Museum Naturalis een speciaal leerprogramma ontwikkeld waar groepen kinderen aan deel kunnen nemen. Zelfs voor het speciaal onderwijs heeft Museum Naturalis een leuk en bijzonder programma opgesteld! Naast de verschillende educatieprogramma’s die Nationaal Natuurhistorisch Museum Naturalis te bieden heeft biedt zij ook speciale workshops en rondleiding aan. U doet er verstandig aan om voor deelname aan één van deze programma’s vroegtijdig contact op te nemen met Naturalis.

Openingstijden en toegangsprijzen Museum Naturalis

Adres Naturalis Leiden: Darwinweg 2, 2333 CR, Telefoon nummer: 071-5687600.

  • Elke dag open van 10.00 – 17.00 uur. (dus ook tijdens weekeinden)
  • Gesloten op: 30 april, 4 oktober, 25 december en 1 januari.
  • t/m 3 jaar gratis, 4 t/m 17 jaar € 8,00, vanaf 18 jaar € 11,00, CJP vanaf 13 jaar € 1,00 korting, Studenten: € 4,00.
    Museumkaart houders hebben gratis toegang. Groepsbezoek: vanaf 10 personen, niet in combinatie met andere kortingen € 1.00 korting per persoon.
  • Parkeermunt parkeerterrein Naturalis € 5,00 (in combinatie met toegangskaart museum)
Beoordelingen

Drs.

★★☆☆☆
2 5 1
We zijn zeer onder de indruk van het Museum! Indrukwekkend en heel goed verzorgd. Ook leuk, dat er zoveel voor de (klein)kinderen te doen en te genieten valt.


Name
Rating
Beoordelingen

Drs.

★★☆☆☆
2 5 1
We zijn zeer onder de indruk van het Museum! Indrukwekkend en heel goed verzorgd. Ook leuk, dat er zoveel voor de (klein)kinderen te doen en te genieten valt.

Settings tab