Franse Restaurants in Leiden

In het Pieterskwartier, de wijk rondom de Pieterskerk, gaat het hart van de gourmet sneller slaan. Dit is het epi centrum van de Franse keuken. Voor elke beurs biedt zicht hier een passend restaurant aan.

  • Dartel. Kloksteeg 13

Dartel neemt een toppositie in de Leidse restaurantscene in. Exclusieve gerechten worden hier gecombineerd met de heerlijkste wijnen. Dartel is gelegen in het prachtige Pieterskwartier. Telefoon: (071) 512 40 12.

  • Prentenkabinet. Kloksteeg 25.

Het Prentenkabinet is een deftig restaurant in het Quartier Latin van Leiden; het Pieterskwartier. Niet alleen de locatie van het restaurant in de Kloksteeg 25 in Leiden is bijzonder, het pand is al eeuwen oud en u kunt dineren in de tuin. Ook de kwaliteit van het eten is bijzonder goed. Het Prentenkabinet laat zich inspireren door de Franse keuken met een creatieve Hollandse inbreng en biedt daardoor arrangementen die voor restaurants in Leiden uniek zijn. Telefoon: (071) 512 66 66.

  • La Cloche. Kloksteeg 3

Dit betrekkelijk kleine restaurant straalt gezelligheid uit. De bediening is er voor u en zij weten bij elk gerecht een passende wijn te presenteren. Eten bij La Cloche is exclusief eten maar dan tegen wat lagere prijzen als bij Dartel en het Prentenkabinet. Telefoon: (071) 512 30 53.

  • Bistro Bord’o. Apothekersdijk 2

Bistro Bordo’s zit nog niet zo heel lang aan het water van de Apothekersdijk maar het is nu al een zeer geliefd restaurant bij wijnliefhebbers. Bij Bistro Bordo kiest u uit een aantal vaste gerechten of u gaat voor het weekmenu en laat u verassen door de kok. Telefoon: (071) 51 30 131.

  • ‘t Crabbetje. Sint Aagtenstraat 5

De naam zegt genoeg: ‘t Crabbetje is een visrestaurant. Het is hét visrestaurant van Leiden. Tijdig reserveren is noodzakelijk want het altijd tafels bij het het Crabbetje is beperkt daardoor bent u wel verzekerd van de aandacht van het bijzonder attente personeel. Als vis liefhebber kunt u niet om ‘t Crabbetje heen. Telefoon: (071) 512 88 46.

Beoordelingen


Name
Rating
Beoordelingen

Settings tab