LVC

Leids Vrijetijdscentrum aan de Breestraat

Het Leids Vrijetijdscentrum in Leiden, kortweg het LVC, is een bijzonder plek om naar toe te gaan. Het LVC is namelijk geen kroeg, discotheek of theaterzaal, maar biedt het publiek een alternatief voor de traditionele uitgaansgelegenheden. Het LVC ziet zichzelf als het middelpunt van popcultuur in Leiden en omgeving.Dit benadrukt het LVC door zowel nationale als internationale acts, bands en dj’s een toneel te bieden waarbij een gezellige sfeer met veel publiek centraal staan. Wees er echter wel goed van bewust dat de act en het publiek per optreden sterk kunnen verschillen binnen het LVC. De popcultuur waar LVC op doelt is dan ook erg breed. Dit betekend dat het LVC ook voor u iets te bieden heeft!

Het prille begin

Het LVC Leiden kan terugkijken op meer dan 40 jaar ervaring. De vestigingsplaats aan de Breestraat in Leiden in een oud herenhuis is hedendaags nog steeds de locatie van het LVC. Oorspronkelijk bevatte het gebouw van het LVC Leiden ook een filmzaal en een theaterzaal, maar die zijn sinds de renovatie vanaf 1990 verdwenen onder druk van brandweer en politie. Het pand van het LVC zou namelijk niet meer aan de brandveiligheideisen voldoen. Sinds de oprichting heeft LVC Leiden altijd getracht te werken met vrijwilligers. Niet zonder succes; vandaag de dag bestaat het team dat bij LVC Leiden werkt vrijwel geheel uit vrijwilligers. Dit geeft het LVC leiden ook haar unieke open, toegankelijk karakter.

Programmering van het LVC Leiden

Het pand van LVC Leiden kent verschillende zalen; een ruimte voor de garderobe, een bar, een concertzaal, een loungevertrek en op de tweede verdieping een zolderzaal. In de concertzaal van het LVC vinden grotere evenementen plaats, waar ruimte is voor 750 bezoekers. Hierin worden de speciale avonden van het LVC georganiseerd, zoals Club Populair; met hiphopmuziek en dancestyle, Future Clubbing; hier komen technoliefhebbers aan hun trekken, Lovin L’ctro; met veel electropopmuziek, Bounty Killer; hier wordt veel reggae en dancehallmuziek gedraaid. Op de zolderverdieping van het LVC Leiden kunt u geregeld terecht voor het naprogramma van een optreden uit de concertzaal en voor kleinere Nederlandse bands, die er hun optredens verzorgen.

Kaartverkoop en bereikbaarheid van het LVC Leiden

Doordat het LVC Leiden de bandjes vaak tegemoet moet komen in de kosten die ze maken en de kosten die het LVC zelf maakt gelden er vaak entreegelden. Het tarief kan per optreden/ speciale avond verschillen. U kunt kaarten aan de deur bij het LVC Leiden in de Breestraat zelf kopen, vooraf en op de avond zelf, maar ook bij bepaalde verkooppunten. Kaarten voor het LVC kunnen online gekocht worden bij Paylogic, maar hier moeten transactiekosten van € 1,05 betaald worden. U kunt kaarten voor het LVC Leiden ook kopen bij Primera verkooppunten, waar € 3,25 per kaart extra betaald dient te worden of bij platenwinkels Velvet en Plato in Leiden voor slechts € 0,50 per kaart extra. Parkeren met de auto kan op 5 minuten lopen van het LVC bij parkeerterrein Molen de Valk of op de Garenmarkt. Vanaf Leiden Centraal Station kunt u binnen 10 tot 15 minuten het LVC te voet bereiken. Vanaf Leiden Centraal Station rijden de volgende bussen naar de Breestraat, waar het LVC is gelegen: 31, 32, 40, 41, 42, 45, 169, 182, 186, 187 en 206. Om tien over half één vertrekt de laatste bus op 150 meter van het LVC naar Leiden Centraal Station.

OPENINGSTIJDEN LVC Leiden

De deur gaat om 20.00 uur open. Voorprogramma´s beginnen om 21.00 uur en het hoofdprogramma om 21.45 uur (tenzij anders aangegeven). Na de concerten begint beneden om 23.00 uur de dansavond, met uitzondering van de zaterdagavond, wanneer de dansavond om 00.00 uur begint. Op zaterdag begint na het concert het zoldernaprogramma om 23.30 uur in het zoldercafé. In verband met de gemeentelijke sluitingstijden kan je op donderdag tot 01.00 uur, en op vrijdag en zaterdag tot 02.00 uur naar binnen.

Beoordelingen


Name
Rating
Beoordelingen

Settings tab