Winkelen Leiden

Bent u op zoek naar winkels met mooie sieraden, bijzondere meubels of een Tibetaanse gebedsmolen? Dan zijn de winkels rondom de Openbare Bibliotheek Leiden (Nieuwstraat) de plek waar u moet zijn. Kledingzaken vindt u aan de chique Breestraat of aan de Haarlemmerstraat. Globaal gezien bevinden de meeste winkels zich tussen Haarlemmerstraat en de Breestraat begrensd door de Hoge Woerd en de Steenstraat / Stationsweg.

Buiten de binnenstad bevinden zich meerdere winkelcentra zoals de Kopermolen in de Merenwijk en de Luifelbaan bij het Vijf Meiplein in Leiden Zuidwest.

Klik hier voor de Winkel Openingstijden Leiden

De winkels in het centrum van Leiden

De Haarlemmerstraat in Leiden heeft de meeste kledingwinkels. Bovendien bevinden allerlei grotere filialen van bekende winkelketens zich in de Haarlemmerstraat, zoals Hema, Free record Shop, Bart Smit, H&M, Xenos, Perry Sport, Kruidvat, Blokker, Jack and Jones, The Body Shop, de Tuinen en C&A. Maar al deze winkels bij elkaar vullen nog niet de 1 kilometer lange Haarlemmerstraat.

De Breestraat ligt op een 3 minuten lopen van de Haarlemmerstraat en heeft een ander slag winkels. De winkels in de Breestraat in Leiden zijn heel divers. Hier vindt u de iets chiquere kledingzaken en een arsenaal aan audio- en media winkels, tijdschriftenwinkels, maar bovenal grote boekenwinkels zoals De Kler en De Slegte.

Leiden Winkels per gebied – De Leidse winkelgebieden

Breestraat

breestraat-klein

Winkelen in de Breestraat Hier vindt u een selectie van leuke winkels aan de Leidse Breestraat en di...lees meer

Pieterskwartier

pieterskwartier-klein

Winkelen in het Pieterskwartier In deze zeer oude schilderachtige wijk vindt u alleen kleine winkels...lees meer

Hartje-stad

hartje-stad-burgsteeg

Winkelen in hartje stad Eén van de meest schilderachtige stukjes Leiden; hartje Leiden wordt begren...lees meer

Parkeren

parkeren-leiden

Wanneer u met de auto een bezoek wilt brengen aan Leiden moet u rekening houden met het feit dat Leiden een oude stad is die niet...lees meer

Selectie leuke winkels in Leiden

If & Co (Haarlemmerstraat 24 2312 GA Leiden) Iedereen die van hip en nieuw houd moet deze kledingzaak zeker eens bezoeken, het is een mooie grote winkel die is ingericht als een soort lounge club. Ze verkopen hier bijna alle grote merken dus het is wel erg aan de prijs. Een stukje verder aan de Haarlemmerstraat vindt u If & Co outlet, dat is de oude collectie voor een mooi prijsje.

Via Mio (Haarlemmerstraat 69-71, 2312 DL Leiden) Via Mio is een leuke winkel met veel nette kleding, je zult hier veel overhemden vinden en de wat nettere shirtjes. Veel verkochte merken zijn Pall Mall, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Martinique en Lacoste.

‘t Oorzaakje (Haarlemmerstraat 73-A, 2312 DL Leiden) Dit is een trendy sieraden winkel waar je al iets kunt kopen voor een paar euro. Ze verkopen hier ook de bekendere merken.

New trends (Haarlemmerstraat 31. 2312DJ Leiden) Voor leuke goedkope accessoires kunt je terecht bij new trends. Hier kun je tassen en riemen vinden voor onder de 5 euro.

Lief! ( Haarlemmerstraat 55, 2312 DL Leiden) In deze winkel kun je alles vinden voor wat in een babykamer thuishoort zoals: Babykleding, babymeubels, babyaccessoires. De winkel word gekenmerkt door de vele kleuren.

Appel & Ei (Pieterskerkchoorsteeg 30, 2311TR Leiden) In een van de vele steegjes van Leiden vindt u deze 2e hands winkels. Ze hebben hier veel 2ehands merk kleding voor dames en kinderen.

MegaGadgets (Haarlemmerstraat 239, 2312DR Leiden) In deze winkel kun je de laatste gadgets vinden. De eigenaren reizen de hele wereld af om overal te kijken of er nog iets nieuws op de markt is gekomen.

Bokstijn Feestartikelen Leiden (Pelikaanstraat 27, 2312DW Leiden) Dit is eigenlijk nog de enigste fop/feestwinkel van Leiden nadat Paddenburg ermee opgehouden is. Op zoek naar een leuke feestneus? Bij Boksteun zal u zeker slagen. Ligt om de hoek van de Haarlemmerstraat.

Honeloeloe (Haarlemmerstraat 206, 2312 GH Leiden) Dit is een speciaalzaak met veel gala/feest en bruidsjurken voor een betaalbare prijs.

HiFi & Video service Van Andel (Lange Mare 59, 2312 GR Leiden) Gerund door twee audiofielen die nog echt tijd maken voor u. Bent u op zoek naar een goed geluidsysteem dan is Van Andel de winkel waar ze de tijd nemen om u alles te laten luisteren.

Jut en Juul (Lange Mare 108, 2312 GV Leiden) Lifestyle voor kids is het credo van Jut en Juul. Baby en kinderwinkel voor inrichting van de kinderkamer tot allerlei kraamkado’s.

Winkels buiten de binnenstad van Leiden

Buiten de binnenstad kunt u voor onvervalst winkelgenot terecht bij de Kopermolen in de Merenwijk waar het aanbod winkels eveneens groot en divers is, maar waar de openingstijden wat korter zijn. Zo is er ook geen koopzondag, maar is de Kopermolen wel overdekt. De Luifelbaan in Leiden Zuidwest is een nieuw winkelcentrum waar parkeergelegenheid ruim voorhanden is en u een mengeling van eetgelegenheden en landelijke winkelketens vindt. Tevens is er een Albert Heijn XL gevestigd op het Bevrijdingsplein.

Tijdens uw dagje winkelen in Leiden hoeft u het niet zonder gratis draadloos internet te stellen. Op veel plekken in Leiden is WiFi beschikbaar. Sowieso beschikken (bijna) alle restaurants in Leiden over een gratis toegankelijke WiFi. Voor een overzicht van alle locaties in Leiden die gratis internet aanbieden, zie de website van Aanbiedercheck.nl.

Openingstijden Winkels Leiden

Openingstijden algemeen: 09:00 – 18:00. Maandag: Veel winkels openen pas om 13:00.

Koopzondagen Leiden: Laatste zondag van de maand. In December zijn er twee extra koopzondagen.

Koopavond Leiden:Leiden Centrum: Donderdagavond tot 21:00 uur. Leiden Merenwijk: Vrijdagavond tot 21:00 uur.

De winkels in het centrum van Leiden zijn vrijwel allemaal op Koopzondag geopend. De Koopzondag in Leiden vindt iedere laatste zondag van de maand plaats en is extra gezellig vanwege vele optredens van bandjes, muzikanten, straatartiesten en marktjes. Buiten het centrum van Leiden verschilt het per winkel of zij openblijven. Dit geldt ook voor de winkels buiten het centrum van Leiden voor de wekelijks koopavond, die op donderdag plaatsvindt. Alleen de Kopermolen in de Merenwijk is de koopavond op vrijdagavond.

De supermarkten in het centrum van Leiden blijven vrijwel allemaal tot 21.00 uur geopend. Voor sommige supermarkten als Hoogvliet en Albert Heijn, gevestigd aan de Hooigracht, gelden andere openingstijden. De Hoogvliet is de gehele week geopend van 08.00 uur tot 21.00 uur en op donderdag en vrijdag tot 22.00 uur. Deze winkelketen is zelfs iedere zondag van 10.00 uur tot 20.00 uur geopend. Albert Heijn kent dezelfde openingstijden maar is zelfs nog 1 uur langer open, tot 22.00 uur.

Markt in Leiden

Leiden is al eeuwenlang dé marktstad. Van dinsdag tot en met zaterdag kun je elke dag naar een markt ergens in Leiden.

Dinsdag 08:00 uur – 13:00 uur Leiden Zuid-West, Bevrijdingsplein

Woensdag: 08:00 uur – 17:00 uur Centrum, Botermarkt, Vismarkt en de Biologische markt op de Aalmarkt

Donderdag: 09:00 uur – 16:00 uur Stevenshof, Ina Boudierbakkerplein

Vrijdag: 10:00 uur – 17:00 uur Merenwijk, Kopermolen

Zaterdag: 07:00 uur – 17:00 uur Centrum, Nieuwe Rijn

Beoordelingen


Name
Rating
Beoordelingen

Settings tab