Parkeren in Leiden

Wanneer u met de auto een bezoek wilt brengen aan Leiden moet u rekening houden met het feit dat Leiden een oude stad is die niet gebouwd en berekend is op grote verkeersstromen. Desalniettemin is Leiden voorzien van ruime parkeergelegenheid. Er bevinden zich in Leiden een drietal grote parkeergarages die allemaal gelegen zijn bij supermarkten en de belangrijke winkelstraten.Het allermakkelijkst is om uw auto aan de Haagweg te parkeren bij het Stadsparkeerplan Haagweg. Hier kunt u vanaf 4 Euro met een maximum van 12 Euro voor 24 uur uw auto parkeren en wordt u met een busje de stad ingereden en wordt u op een groot aantal plekken in de stad afgezet en weer opgehaald!

Parkeergarages in Leiden

Hoogvliet, Parkeergarage Breestraat.

De Parkeergarage Breestraat is gelegen boven de Hoogvliet Supermarkt Leiden aan de Korevaarstraat de ingang van de garage is echter aan de Kaardesteeg. De Korevaarstraat ligt in het verlengde van de Breestraat en van de Lammenschansweg. Vanuit deze parkeergarage is het slechts 100 meter lopen naar het begin van de Breestraat en bent u zo bij de Leidse Markt (langs de Nieuwe Rijn).

Digros, Parkeergarage Lange Gracht.

De Parkeergarage van de Digros is gelegen aan de Langegracht net even voorbij het Leids Politiebureau. ‘s Avonds is deze parkeergarage afgesloten door hekken en kunt u er dus niet uit met de auto!

Albert Heijn, Parkeergarage Haarlemmerstraat.

Deze parkeergarage gelegen boven de Albert Heijn winkel wordt beheerd door de Gemeente Leiden. De Ingang is aan de Middelstegracht vlak bij de kruising met Ingenieur Driessenstraat. Vanaf hier hoeft u praktisch de straat over te steken en dan staat u in de Haarlemmerstraatwaar het winkelplezier kan beginnen!

Parkeergarage LUMC (Ziekenhuis).

Voortaan kunnen bezoekers aan de stad Leiden hun auto ook kwijt in de grote parkeergarage van het LUMC aan de Albinusdreef. Vanaf hier kunt u door de stationshal zo naar het centrum lopen. Openingstijden Parkeergarage LUMC: zaterdag: 09.00 tot 19.00 uur en op zondag: 11.00 tot 19.00 uur. De eerste 4 uur betaalt u 1 euro per uur. Na de eerste 4 uur betaalt u 2 euro per uur. Komende vanaf de A44 is deze garage zeer gemakkelijk aan te rijden. U gaat er dan af bij afslag 7 Oegstgeest/Rijnsburg en volgt de borden richting Leiden/LUMC.

Parkeergarage Universiteit (Wittesingel/Maliebaan).

Het universiteitscomplex aan de Wittesingel (faculteit Letteren) heeft een grote ondergrondse parkeergarage. Het gebouw ligt met de ingang aan de Witte Singel. De ingang van de garage is echter aan de achterkant, aan de Maliebaan kant. De Maliebaan ligt tegenover de Rijn en Schiekade. Openingstijden Parkeergarage Universiteit Leiden: Donderdag, 19.00 tot 22.00 uur, Zaterdag, 09.00 tot 19.00 uur, Zondag, 11.00 tot 18.00 uur. Op donderdagavond kost parkeren voor de gehele avond Euro 3,15. Parkeren op zaterdag en zondag kost Euro 5 voor een hele dag.Naast de parkeergarages beschikt Leiden ook over een groot aantal grote en minder grote parkeerterreinen.

Parkeergarage Morspoort

Deze moderne garage ligt tegenover de Morspoort, één van de twee stadspoorten die Leiden nog rijk is. De morspoort ligt aan het einde van de Morsweg maar is het beste te bereiken van de stationszijde, namelijk via de Plesmanlaan.Het is een grote parkeergarage en vanaf hier zit u wel zo in de binnenstad, u loopt de Morspoort onderdoor en u zit middenin Leiden. Aan de rand van dit parkeerterein bevindt zich nog een telecommunicatie bunker die daar door de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog is neergezet. In de Morspoortgarage bevinden zich twee oplaadzuilen voor elektrische auto’s die gratis gebruikt kunnen worden.

Parkeerterrein Leiden

Stadsparkeerplan Haagweg

Het parkeren op dit parkeerterein heeft de voorkeur als u makkelijk wil rondreizen binnen de Leidse binnenstad. U parkeert uw auto op het grote parkeerterrein en stapt dan in een kleine bus die u op plekken brengt waar u normaal niet kan komen met de auto. Het parkeerplan is al jaren een doorslaand succes, zo wordt het ook door veel Leidenaren gebruikt die hun auto hier aan de rand van de binnenstad zetten.

Parkeerterrein Garenmarkt

Dit parkeerterrein bevindt zich tegenover de Hoogvliet (waarboven zich een garage bevindt) en biedt de ideale voorwaarden om een bezoek aan de Breestraat te brengen of boodschappen te doen bij de tegenover gelegen Aldi supermarkt. Ook de Doezastraat en het Rapenburg met het Museum van Oudheden en met het Sieboldhuis liggen vlak bij de Garenmarkt. Het terrein aan de Garenmarkt is erg groot. De Garenmarkt is tevens de plek waar het jaarlijke Leiden Culinair festival plaatsvindt.

Parkeerterrein Kaasmarkt

Dit parkeerterrein is vlak bij de Haarlemmerstraat gelegen en schuin tegenover de Albert Heijn met de daarboven liggende parkeergarage. De Kaasmarkt heeft slechts een beperkt aantal parkeerplekken maar is ideaal om de wijk rondom de Hooglandse Kerk en de Burcht te verkennen. De Kaasmarkt is het traditionele startpunt van de Taptoe met 3 Oktober.

Parkeerterrein Lammermarkt

De Lammermarkt is gelegen aan het einde van de Beestenmarkt tegenover Molen de Valk. Dit is slechts een heel klein parkeerterrein. Vanaf hier loopt u zo naar Museum de Lakenhal of naar de molen. Aan de overkant ligt een enorm parkeerterrein, die van Molen de Valk.

Parkeerterrein Molen de Valk

Wie een bezoek wil brengen aan het Molenmuseum kan het best hier zijn auto neerzetten. Vanaf hier bent u zo aan de Stationsweg om bijvoorbeeld naar de Bioscoop Lido te gaan. Dit parkeerterrein is heel groot en heeft bijna altijd plekken vrij.

Parkeerterrein Morssingel

Dit grote parkeerterrein is gelegen aan de achterzijde van de flats aan het Stationsplein. Vanaf hier loopt u dus zo het stationshal binnen. Maar ook de banken en de KVK aan de stationsweg zijn vanaf dit terrein heel snel te bereiken. Het Museum voor Volkenkunde ligt op 300 meter van dit parkeerterrein.

Parkeerterrein Nuon Terrein Langegracht

Gelegen aan de Langegracht 70, naast de lichtfabrieken, biedt dit parkeerterrein snelle toegang tot de binnenstad. Het politiebureau ligt tegenover het parkeerterrein. Dit terein is 24 euro per dag geopend. Betaling is verplicht op maandag tot en met zaterdag van 09:00 tot 21:00 uur. En op zondag van 13:00 tot 21:00 en kost 2 euro per uur.

Mocht u een uitgebreid overzicht willen hebben van prijzen, openingstijden van parkeergarages en informatie betreft parkeervergunningen kunt u het beste de parkeersite van de gemeente Leiden raadplegen.

Beoordelingen


Name
Rating
Beoordelingen

Settings tab