Rondvaart Leiden

Met een boot de Leidse binnenstad verkennen

Leiden is een prachtige stad voor een uitgebreide rondvaart, het is één van de waterrijkste steden van Nederland. Vanaf het water uit een rondvaartboot ziet de stad er ineens heel anders uit. Er zijn dan ook genoeg rederijen in Leiden die u een onvergetelijke ervaring kunnen bieden als u bij hen in het bootje stapt en een rondvaart maakt.

Rederijen in Leiden:

De rondvaarten door Leiden worden verzorgd door meerdere rederijen. Veel van deze rederijen bieden:

Rondvaarten door Leiden (‘s Avonds en in de Winter)

Rondvaarten over de omliggende plassen: Kaag en Braassem.

Rederij Rembrandt. Rederij Rembrandt verzorgt rondvaarten door Leiden het hele jaar door en vertrekt vanaf de Beestenmarkt waar de lage, typische rondvaartboten al op u wachten.

Rederij Oude Rijn. Rederij Oude Rijn organiseert zowel rondvaarten door Leiden als over de Kaag en geeft de bezoeker de mogelijkheid zelf een arrangement te kiezen.

Leidse Rederij. De Leidse Rederij biedt korte rondvaarten door Leiden aan en werkt samen met Brasserie Cronesteyn om lekker eten en een verkwikkende vaartocht te combineren.

Schuitje Vaart. Schuitje Vaart’s specialiteit op het gebied van rondvaarten door Leiden is de culinaire tocht, waar u gedurende de tocht heerlijk kunt dineren.

Rondvaart door de grachten

Deze rondvaart door de grachten van Leiden is een echte klassieker. Elke rederij in Leiden heeft een rondvaart door de binnenstad in het programma omdat langs deze tocht vrijwel alle historische bezienswaardigheden die Leiden te bieden heeft worden aangedaan.

Rondvaart Kaag

Zoekt u naar een rondvaart buiten Leiden en door de natuur? Dan is de Kaag boottocht de geschikte rondvaart voor u. De Kaag is een prachtig plassengebied even buiten Leiden met prachtig polderlandschap, buitenhuizen en theekoepels. Uw rondvaart vertrekt vanaf het centrum uit Leiden en u ziet dorpen als Oegstgeest, Warmond en Kaagdorp aan uw oog voorbij gaan. De Kaagtocht wordt verzorgd door zowel de Drie Geuzen als rederij Oude Rijn. Naast de Kaag wordt de Braassem, ook wel Braassemerplassen, ook vaak aangedaan.

Beoordelingen


Name
Rating
Beoordelingen

Settings tab